Ambalaj Kağıdı Sağlıklı mı?

Günümüzde ambaj çeşitlerine olan ilgi azalarak daha çok kağıt çeşitlerine ilgi gösterilmeye başlanmıştır. Firmamız bu bağlamada müşteri memnuniyeti ve sağlığını düşündüğünden bu gidişata ayak uydurarak kağıt ambalaj çeşitlerine ağırlık vermeye başlamıştır.

Geri dönüştürülen özellikleri sayesinde çevreye zararlı olmayan ambalaj kağıtları içerisinde bulunan selüloz sayesinde sağlıklı bir şekilde üretilmektedir. Özellikle müşterilerin akıllarındaki sorulardan biri olan gıda sektöründe kullanılan ambalaj kağıtları sağlıklı mı? Sorusuna göül rahatlığı ile "evet" cevabını vermekteyiz. 

Ambalaj malzemelerindeki temel kural, içine aldığı gıda maddesinin kimyasal yaısı ile en az ilişkiye geçen ambalaj kağıdı malzemesinin sağlıklı oluşudur. En ideali ve en iyisi her zaman cam olsa da, plastik ve köpük ambalajlar dönüşüldüğünde tek kullanımlık ambalaj kağıt çeşitleri de en sağlıklı alternatifler arasında yer almaktadır.

Ambalaj Kimyasalları Zararlı mı?

 

Ambalaj kağıdı çeşitleri artık fazlası ile bulunmaktadır. Her bir ambalaj kağıdının ise farklı kullanım alanları bulunmaktadır. Gıda ürünlerinin ambalaj kağıtları ile gıda dışı ürünlerinin ambalaj kağıtları içerik bakımından da farklılık göstermektedir.

Ambalajlarda kullanılan kimyasallar alanlarına göre sınıflandırılmakta ve uygunluğuna hangi alanda kullanıldığına bağlıdır. Alanında başarılı ve uzman iş arkadaşlarımız sayesinde müşterilere son derece güvenilir ambalaj kağıtları üretimi yapmaktayız. Gıda ambalaj kağıtlarında kullanılan kimyasallar gıdalara bulaşmayacak şekilde tasarlanmakta ve kullanıcılara güvenilir bir tüketim sağlamaktadır.

Ambalaj Yapıştırıcıları

Ambalaj kağıt ürünlerinin üretimi içinde kullanılan kimyasallardan farklı olarak kullanılan yapıştırıcıları da göz ardı etmemekteyiz. Ambalaj endüstrisinin vazgeçilmezlerinden biri olan yapıştırıcılarda da çok fazla çeşit bulunmaktadır. Firmamız gıda alanında kullanılan ürünler için kazein, nişasta, dekstrin gibi doğal esaslı yapıştırıcılar kullanmaya özen göstermektedir. Böylelikle ambalaj kağıtları yeterince sağlıklı olmaktadır.

Doğa yapıştırıcıları kısa açıklamaları ile sıralayacak olursak;

1. Hayvansal Zamk: rengi bronz, kahverengi olup granil veya önceden plastize edilen sıvı şeklindedir. Tüp sarmasında, nemlendirilerek yapışan bant üretiminde, kutu ambalajı ve bantlanmasında kullanılmaktadır.

2. Kazein: Çok açık renkli, normal veya yüksek su geçirmez özelliğe sahiptir. Sulandırıcı olarak amonyak ya da alkol gerekebilmektedir. Soğuk içecek şişeleri için suda ve buzda çıkmayan etiketlerde, kazein-latesk bileşimi kullanılmaktadır.

3. Jelatin Sakızı: Yapışkan, elastik, sakızımsı olup neme karşı fazlası ile yüksek dayanıklılık göstermektedir. Kristalize olmaz, daha sağlam olmasından dolayı otomatik şişe etiketlemede de kullanılmaktadır. Bileşimine ve pH'ine bağlı olarak rengi beyazdan amber ve kırmızı kahverengiye kadar değişmektedir.

4. Dekstrin: Sebzelerden elde edilen nişastalardan üretilmektedir. Bronz, kahverengi olup iyi uyarlanan yapıştırıcılardır. El ile veya makineyle uygulama için çeşitli formülasyonları bulunmaktadır. İyi bir ıslak yapıştırma sergileyen dekstrinler, PVA yapıştırıcılarından daha uzn sürede katılaşmaktadırlar. Suya dayanıklı olmadıklarından rutubetli ortamlarda kullanılmamalıdır.

5. Macun: Beyaz veya açık renkli, akışkanlık derecesi sıvıdan çok yoğuna kadar değişmektedir. Yavaş uyarlanma ve neme dayanıklılık özellikleri arasında yer almaktadır. Torba diplerinin yapıştırılmasında, kağıt laminasyonunda, etiketlemede kullanılmaktadır.

Bazı alanlarda kullanılan ambalaj kağıtlarının ise daha dayanıklı olması gereklidir. Özellikle ürünlerin içerisine ağır eşya koyma durumlarında gıda dışı kimyasallar ve yapıştırıcılar kullanılmaktadır. Bunun nedeni ise ürünlerin daha dayanıklı olmasını sağlamaktır.

Ürünlerimizin üzerine yazdığımız uyarı yazıları sayesinde ambalaj kağıtlarının sağlığa zararlarını tamamen ortadan kaldırmış oluyoruz. Gıda dışı unsurlarda kullanılacak olan ambalaj kağıtlarımız dahi insan sağlığına zarar vermemek ile birlikte güvenli kullanım kolaylığı sağlamaktadır.

Müşteri memnuniyeti dışında sağlıklarını da düşünen firmamız bu zamana kadar müşterilerin güvenlerini kırmadan çalışmalarımıza devam ettik ve çalışmalarımızı sürdürmeye de devam edeceğiz. Önceliğimiz her zaman müşteri memnuniyeti ve sağlığı olmuştur.